Webp.net gifmaker

ЦРППР го донираше Паркот за деца со посебни потреби на Општина Битола

Јануари 30, 2020

Паркот за деца и лица со посебни потреби лоциран кај градското Шеталиште, од денес е во надлежност на Општина Битола, а ќе го одржува ЈП „Комуналец“.

Центарот за развој на Пелагонискиот плански  Регион, го донираше Паркот на Општина Битола, а одлуката денеска беше изгласана на седница на Советот. Овој проект беше финансиран од Министерството за локлана самоуправа и Швајцарската агенција за развој и соработка.

Во паркот има специјални реквизити произведени според современи стандарди, а целата е да се создаадт услови за инклузија на децата и лицата со посебн потреби и созадавње можности за нивна рекреација и социјализација.

Е.М.

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2020 АПЛА.мк. Сите права се задржани