Средното Техничко училиште во Битола во моментов е вистинско градилиште

Август 27, 2020

 

Средното техничкото училиште во Битола овој летен распуст е вистинско градилиште со значајни реконструктивни зафати на целиот објект и уредување и осветлување на дворното место.

Паралелно со градежните активности за замена на целата кровна конструкција (досега е заменета половината од вкупната површина на кровот)со пластифициран профилиран лим и старата дотраена дрвена столарија со ПВЦ, деновиве се започна со активности за осветлување на просторот околу училиштето со поставување на ЛЕД рефлектори на фасадата на објектот.

118578190 312116439891759 3589492075481340966 n

118465155 797199794383096 864428561909503359 n

Осветлени се северната и западната страна, а во периодот што следи ќе се осветлат источната и јужната страна. До сега е заменета целата столарија на училниците на првиот кат од училиштето и ќе се продолжи со замената и на приземјето како сите училници би биле оспособени за користење со физичко присуство на учениците во моментот кога за тоа ќе се создадат услови.

-Се надеваме дека оваа година со помош на оштината ќе можеме конечно да го решиме и проблемот со користењето на дворот и спортските терени како патека за пристап до Новиот градски пазар од страна на граѓаните, со изградба на посебна оградена бехатон патека по која граѓаните ќе можат непречено да се движат, а дворот ќе биде целосно затворен за минувачите. На овој начин се надевам дека проблемите со кои се соочуваме  години наназад ќе бидат решени на заедничко задоволство, изјави за Апла, директорот на СОТУ „Ѓорѓи Наумов“ Битола, Владимир Роме.

 118582548 409132320061582 7926676162023790372 n

118581475 588841135118596 6682831700844454459 n

118646894 3337827352977725 3289015349281197307 n

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани