2win800x200

И 16 годишник меѓу шесте новозаболени во Битола

Септември 27, 2020

 

 
Денес на регионот на ЈЗУ Центар за јавно здравје- Битола потврдени се 11 нови случаи на COVID-19:
 
- 6 лица во Битола (на возраст од 16 до 85 години), од кои три лица даваат податок за контакт со веќе регистрирани позитивни лицa (фамилијарен контакт), а останатите три лица се меѓусебно не поврзани и не даваат податок за контакт со
позитивно лице;
 
- 5 лица во Кичево (на возраст од 25 до 62 години), меѓусебно не поврзани и без податок за контакт со позитивно лице;
 
Во Ресен и Демир Хисар денес не се регистрирани нови позитивни случаи на COVID 19.
 
Денес согласно алгоритмот регистрирани се 4 оздравени лицe од Битола.
Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани