Webp.net gifmaker

ПО 60 ГОДИНИ ЖИТЕЛИТЕ НА ДЕЛ ОД УЛ. „ПРОГРЕС“ ВЛЕГУВААТ БЕЗ КАЛ ВО ДОМОВИТЕ

Мај 06, 2021

FB IMG 1620307895560„Живеам овде 60 години. Конечно дочекав да имам нормална вода и канализација, а најважно е што влегуваме дома без кал и прашини", вели жител на еден од краците на ул. „Прогрес“, каде што заврши поставувањето на бехатон плочки, откако претходно беше променета водоводната и канализационата мрежа.

 FB IMG 1620307899627

 
На денешната средба со градоначалничката Наташа Петровска, жителите изразија задоволство од тоа што ветеното при санацијата на претходни двата краци минатата година, дека дополнително ќе се уредат и останатите, веќе е реализирано.
 
Во тек е тампонирање на вториот крак, по реконструкцијата на  канализационата и водоводната мрежа. Од страна на Општина Битола во соработка со јавните претпријатија инвестирани се над 890.000 денари за водоводната и канализационата мрежа, а за партерното уредување локалната самоуправа инвестира околу 640.000 дденар FB IMG 1620307907869
.
Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани