2win800x200

ОБЈАВЕН ЈАВНИОТ ПОВИК ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ ФИНАНСИСКИ СРЕДСТВА НА СПОРТСКИ КЛУБОВИ, СПОРТСКИ ЗДРУЖЕНИЈА И СПОРТИСТИ

Јуни 22, 2021

 

Општина Битола го објави јавниот повик за доделување на финансиски средства од буџетот на општината на спортски клубови, спортски здруженија и спортисти за 2021 година.
 
 
Право на учество на повикот ќе имаат спортски клубови, спортски здруженија, спортисти во сениорски и младински категории како и другите правни и физички лица од областа на спортот чиешто регистрирано седиште односно живеалиште се наоѓа во Општина Битола.
 
Финансиската поддршка согласно програма за активностите во областа на спортот и младите во Општина Битола изнесува 1.500.000,00 денари за спортски клубови/спортски здруженија и 500.000,00 денари за индивидуални спортисти.
 
Рокот за поднесување на пријавите почна денес 22.06.2021 година и ќе трае заклучно со 06.07.2021.
 
Пријавите од јавниот повик ги разгледува Комисијата за млади и спорт од Советот на Општина Битола и согласно критериумите ја одобрува висината на финансиската поддршка.
 
Начинот на пријавување, условите и потребната документација се објавени на веб страната на Општина Битола.
 
 
 
Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани