Водовод нема да исклучува поради неплатени сметки

Март 17, 2020

Имајќи ги во предвид одлуката на Владата и препораките на Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги на РСМ кои се однесуваат за превенција од ширење на корона вирусот и пандемијата што е прогласена од Светската здравствена организација, ЈКП Водовод Битола ги известува потрошувачите дека:

-ќе се воздржи од нивно исклучување поради неплатени сметки,

-ќе го ограничи делокругот на работењето на инкасантите, нивната мобилност и контакти со потрошувачите.

 

Воедно ги повикуваме потрошувачите да помогнат во отчитувањето на мерилата (водомерите) преку пријавување на состојбата, и тоа : - телефонски број : 047227448 или 0800 33 555 (бесплатен) -email : Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Кај потрошувачите каде нема да биде отчитана состојбата на водомерот ќе се изготви сметка според претходната месечна потрошувачка. Оваа мерка ќе важи додека се во важност препораките и забраните од Владата и Министерството за здравство.

За се избегнат непосредните контакти, за да си помогнеме и покажеме солидарност, и да останеме на висина на задачата како јавен сервис за граѓаните на општина Битола ЈКП Водовод Битола за сите потребни информации поврзани со услугите, Ве замолува најпрво да не контактирате на еден од телефоните :

047 227 448 (072232120) - Дирекција,

047 238 200, 234 791 (072232119) - Стопански двор (дежурен 24/7), или по електронски пат зависно од Вашата потреба на следниве email адреси :

Директор Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Филтерница Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Лабораторија Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Служба за комерција Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Правна служба Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Сметководство Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Дефекти Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани