2win800x200

На Клиничка болница денес бесплатни прегледи и консултации за пациентки во менопауза

Октомври 20, 2022

Клиничката болница Битола се вклучува во одбележувањето на Розов октомври – месецот за борба против рак на дојка! Битолските доктори во мисија да ја подигнат јавната свест и за други болести кои се опасност за женското здравје!

На Гинеколошко - акушерското одделение при Клиничката болница Битола в петок, на 21 октомври, во периодот од 15 до 20 часот, прегледите и консултациите на пациентки во менопауза ќе бидат бесплатни. Целта е да се подигне свеста кај пациентките и да им се објасни се што би сакале да знаат во врска со оваа состојба, да добијат совети или да се насочат кон дополнителни иследувања или терапија.

Следната недела, пак, в среда (26 октомври), в четврток (27 октомври) и в петок (28 октомври) на Рендген во Клиничката болница Битола ќе се вршат бесплатни мамографски прегледи, во терминот од 11 до 13 часот.

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани