Webp.net gifmaker

Jazz factory festival на отворено и според протоколите

Август 29, 2020

На отворено и со почитување на протоколите за заштита од ковид-19, пред влезот на Народниот театар од страната на репертоарот вечерва се одржува третиот по ред Jazz factory festival. 

Фестивалот трае две вечери, на 29 и 30 август, а на почетната вечер настапуваат Антоније АВП Проект, Брама Амити од Македонија, Арменд Џафери – Тони Китановски Квартет од Македонија и Косово,  АЈС Квартет од Албанија , Ирена Благојевич Квартет од Србија и Македонија.

Недела 30 Август  ќе има промоција на книгата „Press & Play” Ненад Георгиевски All About Jazz (USA) и доделување награда „Гоце Димитровски“ за најдобар млад џез музичар во 2019 година. 

Присутните гости вечерва седат на дистанца, а има и други заинтересирани битолчани кои настанот го следат од околу. Иако концертите се бесплатни, сепак се подигаа билети зашто поради мерките за заштита од ковид-19 бројот на гости е ограничен. 

 

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2020 АПЛА.мк. Сите права се задржани