2win800x200

Благодарност од Кременчук за хуманитарната помош од битолчани

Април 14, 2022
Амбасадорката на Украина во Македонија, Наталија Задоржњук, заменик амбасадорот Роман Буга и градоначалникот на Кременчук, Малецки Виталиј Олексијович, денес преку видео-конференциска врска, во разговор со градоначалникот Тони Коњановски, изразија голема благодарност за хуманитарната помош со која Битола ја покажа својата грижа за граѓаните од збратимениот град во Украина.
Во разговорот, градоначалникот на Кременчук, ја прикажа моменталната тешка состојба за градот, нагласувајќи дека помошта од Битола е многу значајна во овие тешки денови и истата се пакува и доставува до граѓаните зависно од нивните потреби за одредени прехранбени продукти, лекови, облека или средства за хигиена.
Градоначалникот Коњановски нагласи дека Општина Битола и понатаму останува поддржувач на населението во Кременчук и посака што поскоро завршување на воените дејствија во Украина.
За хуманоста на Битола и градоначалникот Тони Коњановски, деновиве беше изразена благодарност и преку неколку официјални страници од Кременчук.
Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани