Webp.net gifmaker

Хотел „Молика“ прослави 25 години

Април 24, 2019

Хотел „Молика“ кој работи како подружница на ЕЛЕМ Турс, еден од македонските туристички брендови, денес прослави 25 години постоење. По тој повод во употреба беше пуштена и летна тераса. Директорот на Друштвото за туризам, угостителство, рекреација и спорт ЕЛЕМ Турс, Џемал Јусуфи рече дека од 1994 година кога хотелот бил пуштен во употреба, па се до денес оставрил над 400 000 ноќевања на домашни и странски туристи.

„Молика“ за 25 години ја посетиле над еден милион посетители од земјава и регионот, од Грција, Албанија, Србија, Холандија и од каде уште не. По повод дваесет и пет годишнината денес раководството на „Молика“ додели благодарници на истакнати личности кои придонеле за нејзиниот развој, институции и фирми. Хотелот беше пуштен во употреба во присуство на поранешниот претседател на државата Ќиро Глигоров.58578424 2327621287281808 3644975324904554496 n

58384683 330878667460540 7271367013514084352 n

58858029 339717460010653 8591334459280719872 n

57852559 310537216292889 1285401244025749504 n

58375329 2203818349733662 4694814187023499264 n

 

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани