ЈП Комуналец Битола ги известува граѓаните на општина Битола дека во тек е ажурирање на фактурираните површини со податоци од надлежни органи.

    Имено, започнувајќи со фактурите за месец октомври се изврши корекција на квадратурата која им се фактурира на граѓаните за подигање на комуналниот отпад.
    Во ажурирањето кое е во тек се опфатени само оние корисници каде има промени додека цената за подигање на комунален отпад за метар квадратен останува непроменета. 
    Доколку постои некаква забелешка од страна на граѓаните истата да се пријави во просториите на ЈП Комуналец Битола.

Интегрален текст од прес конференцијата на Борче Корлевски, советник од СДСМ

За време на викендот, веднаш по невремето, кое беше проследено со големи врнежи од дожд и силен ветер, екипи на ЈП Комуналец Битола излегоа на терен, при што презедоа активности за расчистување на состојбата.

Страница 1 од 7

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани