2win800x200

Соопштенија

Пензионерите кои рекреативно играат фудбал, членови на Здружението на пензнионери- Битола, учестуваа на Меморијалниот турнир во фудбал „Валентин Стефановски 2023“ што деновиве се одржа во Демир Хисар. Таму се одигра…
Успешно реализиран проектот за бесплатно мерење на притисок во очите и шеќер во крвта, како и давање соодветни консултации на пензионерите од Здружението на пензионери Битола, согласно склучениот меморандум за…
АД ЕСМ Подружница РЕК „Битола“ повод 8. Декември, празникот Свети Климент Охридски, упати честитка до граѓаните кои го слават името и делото на големиот просветител и духовник.
Заради изведување на градежни работи на изградба на топловодот, ве известуваме дека почнувајќи од утре, 6 декември 2023 година, товарните возила кои сообраќаат по улица Македонски гемиџии (поранешна Железничка) ќе…
СООПШТЕНИЕ ! Се известуваат членовите пензионери на ЗП Битола дека на 07.12.2023 год. од 12:00 часот во просториите на здружението,  Специјализираната болница по офталмологија „Промедика офталмологија“ Скопје со свој стручен…
ЈП Комуналец Битола ги известува граѓаните на општина Битола дека во тек е ажурирање на фактурираните површини со податоци од надлежни органи.     Имено, започнувајќи со фактурите за месец октомври се…
Во рамки на проектот “We Lead The Changes“ на 11 и 12 ноември во Битола се одржа дводневна работилница за политички систем и локална самоуправа наменет за жени и девојки…
Денес во населбата Кланица, непосредно до улицата Македонски гемиџии, започнаа подготвителните работи за изградба на кракот од топловодната мрежа кој се протега кон улицата Партизанска. На оваа локација каде поминуваат…
                ОГЛАС ЗА ПРИБИРАЊЕ ПОНУДИ ЗА СВЕЖО СВИНСКО МЕСО Здружението на пензионери од Битола ги повикува заинтересираните производители и дистрибутери на свежо свинско месо да достават понуди за свежи свински…
Светскиот ден на стари лица, први октомври, Секцијата на жени од Здружението на пензионери Битола, Новаци и Могила го одбележа скромно, со посета на старите лица сместени во Јавната установа…
С О О П Ш Т Е Н И Е ! Се известуваат пензионерите од Општина Битола, Новаци и Могила – членови на Здружението на пензионери Битола, дека во мeсец…
Екипите на Водовод со цистерна ги снабдуваат граѓаните со чиста вода додека трае зафатот на водоводната мрежа кај Црн Мост

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани