2win800x200

Соопштенија

Соопштение од ПОДЕМ

Септември 05, 2023
Интегрално соопштение од ПОДЕМ
  ЈП Водовод известува дека во текот на утрешниот ден 06.09.2023 ( среда), поради изведување на завршни активности од проектот Драгорска - профил 1А и 1Б, односно оформување на два…
Општина Битола од утре започнува со градежни активности на втора фаза за комплетна реконструкција на ул. „Солунска“, почнувајќи од спојот на ул. „Солунска“ со ул. „Тошо Даскало“.
Во врска со протестите на пензионерите со ниски пензии Извршниот одбор на Здружението на пензионери Битола,Новаци и Могила одржа седница на 14.08.2023 год. следните: ПРЕПОРАКИ И МИСЛЕЊЕ 1.ЗП Битола заедно…
Се повикуваат сите евидентирани невработени лица кои се заинтересирани да се вклучат во програмата Општинско-корисна работа, проект  “РАБОТНО АНГАЖИРАЊЕ ПРЕКУ СОЦИЈАЛНИ УСЛУГИ” за вклучување/работно ангажирање со скратено работно време од…
Од АД ЕСМ подружница РЕК Битола  И Синдикатот при РЕК на граѓаните на Република Северна Македонија им го честитаат големиот национален и верски празник Илинден, кој  претставува симбол за македонската…
По основ на раст на животни трошоци кои се објавени од Државен завод за статистика, Синдикатот на АД ЕСМ работи заедно со Управниот одбор на АД ЕСМ за дополнително зголемување…
 „Претприемништвото како предизвик“ е програма наменета за македонските и албанските туристички чинители и потенцијални туристички чинители имплементирана од Младински кулурен центар – Битола во рамките на проектот SMART4YOU2. Програмата опфаќа активности…
Собранието на Здружението на пензионери од Битола ја одржа четвртата седница на која беше разгледан полугодишниот финансиски извештај за работата на Здружението од први јануари до 30 јуни 2023 година.…
Се известуваат граѓаните кои живеат на улиците од населба Баир, ул. Мукос, ул. Девејани , ул. 8ма и сите кои поради дефект на водоводната мрежа на ден 12.07.2023, кои беа…
Здружението на пензионери Битола на пензионерите кои живеат во руралните средини во општините Битола, Новаци и Могила, а се со ниски примања, осамени и немоќни, им додели пакети со прехрамбени…
При изведба на градежни работи, направен е дефект на водоводната мрежа на ул.„Драгорска“. ЈКП„Водовод“ во рамките на своите активности и обврската да испорачува безбедна вода за пиење презеде активности за т.н.…
Известување Се известуваат сите корисници на услугите на ЈКП “Водовод” - Битола дека поради летниот период како и минатогодишната пракса, сметките за потрошена вода за месец jуни и jули се…
На музика па Олабај! На театар па Олабај! ...Се креативните пакети кои ги надополнуваат и промовираат програмите на меѓународните фестивали во Битола, обезбедувајќи дополнителна програма што ќе ги анимира и задржи гостите…

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани