ФОД го честита Илинден

Август 01, 2021

Фабриката за опрема и делови од Битола им го честита националниот празник Илинден на сите граѓани на Република Северна Македонија. Одбележувајќи 118 години од Илинденското востание и 77  години од Првото заседание на АСНОМ, им оддаваат почит на сите херои, борци и револуционери кои го вградија својот живот во темелите на нашата слободна и независна држава, додавајќи дека големиот празник Илинден е вечна инспирација за современите генерации во градбата на стабилна, економски моќна, достоинствена и меѓународно почитувана држава.   

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани