Средното училиште  „Таки Даскало“ го одбележа Светскиот ден на поезијата

Март 21, 2021

Средното општинско училиште  „Таки Даскало“-Битола го одбележа 21 Март, Светскиот ден на поезијата со мудри мисли од познати автори и лични творби на ученичките: A.Атанасовска, П.Темова, М.Стојаноска, М.Дандушевска, Е.Мифтари,М.Нешковска. Ментор: Н.Поповска

Зборот

Отсекогаш сум мислел за излишноста на зборот, дека најмалку го трога онега што му е упатен-

од каде тогаш таа потреба да се искажуваме

дури и со ритам и рима, дури и со алитерации?

Тука види ја сега бесмисленоста на земните извори:

било на ќуќур, било на вода било на грлен извик.

Тоа е порив и за смисла не прашува.

Блаже Конески

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани