Webp.net gifmaker

Опули

На прва борбена линија медицинскиот тим од Одделението за ургентна медицина во Клиничката болница во Битолa, за што потврдува фотографијата што ја објавија на ФБ. 

Младо бувче деновиве е вистинска атракција во Градскиот парк во Битола. Младата птица скриена во отвор на кората од едно дрво го привлекува вниманието на граѓаните, посебно на децата.

Последната „супермесечина“ во оваа година е видлива за луѓето од целиот свет од зајдисонце на 6 мај до изгрејсонце утре, на 8 мај.  Оваа мајска „супермесечина“ уште е наречена и цветна, и е  една од трите  „супермесечини“ годинава. 

Првата се појави во март, втората која беше најспектакулрана се појави во април, а оваа мајската иако не е толку  впечатлива како априлската, сепак е посветла и поголема од вообичаената полна месечина

„Супермесечината“  е полна месечина која се наоѓа во најблиската можна точка во однос на планетата Земја, поради што има поголема природна големина и  е посјајна при поглед од неа 
 
Овие исклучителни фотографии направени вечерва,  ексклузивно за апла.мк ги испрати нашиот соработник Јован Наумовски. 

 

96596855 3063709697022928 4338085563606237184 o

 

96150653 3063709707022927 5266845784367693824 o

 

96673819 3063709647022933 8947321457810079744 o

 

96115567 3063710063689558 8355842772535607296 o

 

95884948 3063710050356226 1780091024513695744 o

 

95884948 3063710050356226 1780091024513695744 o

 

Најголемиот храм во Битола, „Св. Великомаченик Димитриј“ за првпат  остана празен за најголемиот христијански празник, Велигден.

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани