2win800x200

Опули

Пасионираниот фотограф, Јован Наумовски, продолжува со својот фотоапарат да го "лови" парот штркови кои  години наназад се враќаод Југ во своето гнездо во потпелистерско Трново.

 

FB IMG 1590591698318

FB IMG 1590591712260

FB IMG 1590591717059

 
FB IMG 1590591720947
 
 
 
Фотографиите се авторски!  Забрането е преземање без согласност на авторот Јован Наумовски

На прва борбена линија медицинскиот тим од Одделението за ургентна медицина во Клиничката болница во Битолa, за што потврдува фотографијата што ја објавија на ФБ. 

Младо бувче деновиве е вистинска атракција во Градскиот парк во Битола. Младата птица скриена во отвор на кората од едно дрво го привлекува вниманието на граѓаните, посебно на децата.

Последната „супермесечина“ во оваа година е видлива за луѓето од целиот свет од зајдисонце на 6 мај до изгрејсонце утре, на 8 мај.  Оваа мајска „супермесечина“ уште е наречена и цветна, и е  една од трите  „супермесечини“ годинава. 

Првата се појави во март, втората која беше најспектакулрана се појави во април, а оваа мајската иако не е толку  впечатлива како априлската, сепак е посветла и поголема од вообичаената полна месечина

„Супермесечината“  е полна месечина која се наоѓа во најблиската можна точка во однос на планетата Земја, поради што има поголема природна големина и  е посјајна при поглед од неа 
 
Овие исклучителни фотографии направени вечерва,  ексклузивно за апла.мк ги испрати нашиот соработник Јован Наумовски. 

 

96596855 3063709697022928 4338085563606237184 o

 

96150653 3063709707022927 5266845784367693824 o

 

96673819 3063709647022933 8947321457810079744 o

 

96115567 3063710063689558 8355842772535607296 o

 

95884948 3063710050356226 1780091024513695744 o

 

95884948 3063710050356226 1780091024513695744 o

 

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани