Опули

Виножито над Битола

Септември 26, 2020

Затворените граници поради светска пандемија  оставија простор да ги видиме или да се потсетиме на убавините кои ни се на неколку минути или пак на неколку часа од нашиот дом. Луѓето од цел свет, посебно младите, ова лето го посветија во истражување на домашните природни богатства.

Битолчанецот, Пантелејмон  Трпчевски, често низ фотографии преку нашиот портал со читателите ги споделува своите летни  локални авантури. Овој пат преку видео  од  Големо Езеро   даде поддршка на домашниот туризам  и оваа дестинација сега е дел од светскиот мозаик  на локални убавини кои се  објавуваат под хаштагот   #LocalAdventureChallange и #ДомаСиеДома

 Пелистер е непресушна инспирација за вљубениците во планината и фотографијата. Често, наши редовни читатели ни испраќаат прекрасни фотографии од планианскиот убавец, а меѓу нив многупати е и младиот Пантелејмон Трпчевски, кој овој викенде заедно со семјеството се искачи до Големо Езеро по патеката покрај реката Сапунчица, која извира од Баба Планина.

Исто така, по оваа патека на 15 август ќе се одржи долгоочекуваната трка - „Ultra Pelister Trail“. 

https://www.pelisterultratrail.com/

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани