Соопштенија

Денес започнаа најавуваните реконструктивни активности на покривот и дограмата во нашето училиште. Се очекува изведбените работи да потраат во следните два месеци, имајќи во предвид дека ова е најголемиот реконструктивен…
Санација на дефект на главна водоводна мрежа PVC F150 на улиците Младински бригади и Смилевски конгрес.Санација на дефект на главна водоводна мрежа F150 на улица Филип II Македонски, на потегот…
Од ЈП „Водовод'' соопштија дека заради изведување на градежни работи, промена на секундарна и терцијална водоводна мрежа, ќе има прекин во нормалното водоснабдување на улицата „Македонска Фаланга“ на потегот од…
Во тек се подготовките за изготвување на социјална карта за пензионерите-членови на Здружението на пензионери од Битола. Ваквите активности беа една од темите на Деветтата редовна седница на Здружението. Со…
Согласно Изборниот законик и роковникот за извршување на изборните дејствија за претстојните предвремени парламентарни избори, порталот Апла.мк  ја објавува својата Понуда за платено политичко рекламирање за учесниците во изборната кампања.
Согласно Изборниот законик и роковникот за извршување на изборните дејствија за претстојните предвремени парламентарни избори, порталот Апла.мк  ја објавува својата Понуда за платено политичко рекламирање за учесниците во изборната кампања.…
Одлуката за изготвување на социјална карта на пензионерите, членови на Здружението на пензионери, беше централна точка на денешната 21 седница на Ивршниот одбор на Здружението со која раководеше претседателот Томе…
Согласно Изборниот законик и роковникот за извршување на изборните дејствија за претстојните предвремени парламентарни избори, порталот Апла.мк  ја објавува својата Понуда за платено политичко рекламирање за учесниците во изборната кампања.…
Заменичката на претседателот на Владата на Република Северна Македонија и министерка за одбрана Радмила Шеќеринска , која е и носител на пратеничката листа на СДСМ во петтата изборна единица за…
 Jавно претпријатие за изградба и одржување на јавен простор за паркирање и уредување и организирање на јавен локален превоз на патници во Општина Битола – ЈППЈЛП Битола им соопштува на…
Поради реконструкција и изведба на градежни работи, промена на канализациона и водоводна мрежа до целосно асфалтирање на улицата „Илинденска“ , можни се проблеми во водоснабдувањето на потегот на истата во…
Градоначалничката на Општина Битола, Наташа Петровска и заменик министерот за локална самоуправа, Дејан Павлески, денес, го посетија местото во близина на селото Црнобуки, каде што се наоѓаат дел од критичните…
Од утре, 11 јуни, четврток, ќе се врши санација на пристапните патишта до акумулацијата „Стрежево“. Ќе се санира главниот пристапен пат (од информативната табла на спојот со локалниот пат Лера…

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани