Соопштенија

Во  наредните денови КЈП „Нискоградба“ ќе започне со изведба на приклучоци на колекторот на мешовита канализација од Пречистителната станица која се наоѓа над старата живинарска фарма кај село Дихово, па…
Извршниот одбор на Здужението на пензионери на Битола под претседателство на Томе Димитровски, согласно програмата за оваа година, со донаторски акции да помага специјализирани медицински установи, на својата последна седница…
 КЈП „Нискоградба“- Битола ги известува своите порошувачи, дека сметките од „Нискоградба“  може да ги плаќате во наплатниот центар на трите Јавни Претпијатија  (Нискоградба, Водовод и Комуналец) на ул „Рузвелтова“ бр.…
ЈКП Водовод Битола известува дека денес  на ден 28.01. 2020 година поради дефект на водоводната мрежа,  до 13 часот   ќе има прекин на  водоснабдувањето со вода  на потегот „Новачки пат“ …
Националната Установа Универзитетска библиотека „Св.Климент Охридски“ - Битола и „Сумнал“ - здружението за развој на Ромската заедница започнуваа да реализираат краток бесплатен курс од 7 часа за ИТ вештини од областа…
Божиќ е празникот на љубовта и мирот, денот кога се слави Христовото раѓање. Божиќ е голем празник за семејството, да се обноват старите традиции, а и да се потсетиме на…
По повод големиот христијански празник, Рождество Христово- Божиќ, ЈП „Стрежево“ до верниците од православната вероисповед упатува честитка со желби за добро здравје, лична среќа, радост и бериќет во семејствата.
По повод големиот христијански празник, Рождество Христово- Божиќ, АД ЕСМ Подружница РЕК Битола, до верниците од православната вероисповед упатува честитка, со желби за добро здравје, лична среќа, радост и бериќет…
По повод големиот христијански празник, Рождество Христово- Божиќ, Јавните претпријатија Водовод, Нискоградба и Пазари од Битола,  до верниците од православната вероисповед упатуваат честитка, со желби за добро здравје, лична среќа,…
Сите паркиралишта со кои стопанисува ЈППЈЛП Битола на 01.01.2020 година (среда) ќе бидат бесплатни за сите граѓани.Работата на сите паркинг места ќе продолжи на 02.01.2020 година (четврток) со вообичаено работно…
Јавните претпријатија Водовод, Нискоградба и Пазари на своите вработени, граѓаните на Битола и на Република Северна Македонија им посакува среќна Нова година! 
НУ Центар за култура од Битола на своите вработени, граѓаните на Битола и на Република Северна Македонија им посакува среќна Нова година! 
Јавното претпријатие „Стрежево“ на своите вработени, граѓаните на Битола и на Република Северна Македонија им посакува среќна Нова година! 
АД ЕСМ подружница РЕК Битола, на своите вработени, граѓаните на Битола и на Република Северна Македонија им посакува среќна Нова година! 

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани