Соопштенија

Работна посета на хотелот Молика и ски центарот Копанки беше реализирана во текот на викендот од страна на генералниот директор на АД ЕСМ, Васко Ковачевски и претставници на РЕК Битола,…
Поради хидраулички удар (предизвикан дефект) на терцијалната мрежа на улица „Димитар Илиевски-Мурато“, ЈКП „Водовод“ врши интерванција/санација на истиот. За текот на санацијата во прекин ќе биде нормалното водоснабдување и сообраќајот…
  Поради санација на дефект на водоводната мрежа сабота(03.10 2020г.) од 00:00 до 9:00 часот наутро ќе има прекин во водоснабдувањето на улица Широк сокак, на потегот од хотел Епинал…
По повод Меѓународниот ден на стари лица, Здружението на пензионери од Битола покрена иницијатива за вклучување на неговите членови во поуспешно користење на библиотечниот фонд во НУ Универзитетска библиотека „Св…
П О В И К Се повикуваaт заинтересираните пензионери од месните ограноци: Александар Турунџев Васко Карангелевски Димитар Влахов Даме Груев Димче Хаџипопвски Коле Канински Стево Патако да се пријават веднаш…
Предложено  да се отвори канцеларија на ЕВН во центраот на градот за полесно да ги плаќаат сметките за струја
Поради два големи  дефекти на водоводната мрежа, на улица "Богомила" и во населбата Горно Оризари, дел од корисниците имаат прекин во водоснабдувањето, информираат од ЈП "Водовод".   Екипите веќе се…
Општина Битола со јавен повик повика за субвенционирање на домаќинствата за набавка и монтажа на високоефикасни инвертер клима уреди
Извршниот одбор на Здружението на пензионери од Битола на денешната седница одржана под претседателство на Томе Димитровски откако го разгледа и усвои извештајот на Надзорниот одбор од одржаната седница на…
Заради реконструкција и изведба на градежни работи, промена на стара секундарна водоводна мрежа, на улицата „Широк сокак “ на потегот од плоштадот „Магнолија“ до плоштадот „ Гоце Делчев“ ќе има…
Здружението на пенизонери-Битола на сите свои членови, но и на сите граѓани им го честита Денот на независноста-8 Септември.
Денот на независноста, 8-ми Септември е празник кога се слави осамостојувањето, како и опстојувањето на независна и суверена Република Северна Македонија, празник кој претставува оставрување на вековниот македонски стремеж за…
Јавното претпријатие „Стрежево“ на сите граѓани на Република Северна Македонија им го честита 8 Септември –Денот на независноста, денот кога граѓаните го кажаа историското „да“ кое значеше независна, самостојна и…

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани