Соопштенија

ЈКП Водовод Битола апелира  до сите корисници да ги припремат своите шахти  за  да бидат достапни на  инкасантската служба  да може слободно да ја евидентира состојбата за потрошената вода за…
                             Им се соопштува на пензионерите - членови на Здружението на пензионери од општина Битола и општините Новаци…
Здружението на пензионери од Битола потпиша меморандум за соработка со Здружението на пензионери од Ѓорче Петров.           Повелбата и документите за востановување на соработка ги потпишаа претседателите Томе Димитровски од…
Поради секојдневното узурпирање на службениот паркинг простор на СОТУ„Ѓорѓи Наумов“- Битола од страна на жителите на околните згради и останати граѓани и неможноста вработените во училиштето да ги паркираат своите…
Банер позиција над главна коцка рубрика Директно          15 000 денари неделно Банер под главна коцка                       …
Во наредните денови почнувајќи од понеделник, 17. 02. 2020 година, па натаму, поради изведба на градежни канализациони работи на локалниот пат за село Трново ќе има трајни или повремени прекини…
Во  наредните денови КЈП „Нискоградба“ ќе започне со изведба на приклучоци на колекторот на мешовита канализација од Пречистителната станица која се наоѓа над старата живинарска фарма кај село Дихово, па…
Извршниот одбор на Здужението на пензионери на Битола под претседателство на Томе Димитровски, согласно програмата за оваа година, со донаторски акции да помага специјализирани медицински установи, на својата последна седница…
 КЈП „Нискоградба“- Битола ги известува своите порошувачи, дека сметките од „Нискоградба“  може да ги плаќате во наплатниот центар на трите Јавни Претпијатија  (Нискоградба, Водовод и Комуналец) на ул „Рузвелтова“ бр.…
ЈКП Водовод Битола известува дека денес  на ден 28.01. 2020 година поради дефект на водоводната мрежа,  до 13 часот   ќе има прекин на  водоснабдувањето со вода  на потегот „Новачки пат“ …
Националната Установа Универзитетска библиотека „Св.Климент Охридски“ - Битола и „Сумнал“ - здружението за развој на Ромската заедница започнуваа да реализираат краток бесплатен курс од 7 часа за ИТ вештини од областа…

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани