Соопштенија

Се известуваат жителите на селото Трново (на потегот од фармата во с.Дихово до црквата во с.Трново) кои се сопственици на викендици, потребно е да се јават во техничката служба на…
Здружението на пензионери од Битола го одбележа 20 септември, Денот на пензионерите, а Извршниот одбор и Собранието на Здружението под претседателство на Томе Димитровски и Крсте Белевски одржаа состанок на…
Се известуваат граѓаните на општина Битола дека поради работа на екипите на Електродистрибуција (ЕВН) на улицата „Климент Охридски“ во Битола без напојување со електрична енергија од 07 до 14 часот…
Јавното претпријатие „Стрежево“ на своите вработени, граѓаните на Битола и на Република Северна Македонија им го честита државниот празник  8-ми Септември, Денот на независноста.  
ЈП "Водовод"-Битола, на сите граѓани им го честита големиот  христијански празник Успение на Пресвета Богородица
АД ЕСМ подружница РЕК Битола, на своите вработени им го честита 28 Август-Ден на македонските рудари, а на сите православни верници им го честита големиот христијански празник Успение на Пресвета…
Јавното претпријатие „Стрежево“ на своите вработени, граѓаните на Битола и на сите православни верници им го честита големиот христијански празник „Успение на Пресвета Богородица“ (Голема Богородица) со желби за добро…
Поради високите температури и зголемената потрошувачка на вода се известуваат граѓаните на Општина Битола рационално да ја користат водата. ЈКП "Водовод" во наредниот период ќе врши дополнителни контроли за утврдување…
Здружението на пезнионери од Битола заедно со Здружението на инвалитски пензионери и инвалиди на трудот од Битола ја завршија реконструкцијата на влезните скали кои водат кон просториите на Здруженијата. Новиот…
ЈКП Нискоградба им соопштува на граѓаните во општина Битола дека поради изведување на градежни работи на улицата „Мордо Нахмијас Лазо“ , на потегот од раскрсницата со улицата „Димитар Тодоровски “…
Градоначалникот на Општина Битола Наташа Петровска ја поздравува иницијативата на РК Еурофарм Работник и одлуката на Советот на Општина Битола донесена на последната седница, која се однесува на спроведување и…
Јавното претпријатие „Стрежево“ на своите вработени, граѓаните на Битола и на цела држава им го честита Денот на Републиката, 2 -ри Август кога било дигнато Илинденското востание во 1903 година…
Престануваат да важат посебните мерки за работа и превентива  дадени  по  препорака на министртството за здравство при прогласувањето  на епидемија на морбили на ниво на државата. Од денес важи редовниот…
Имајќи предвид дека изведената градба „Доводен цевковод и нов резервоар за село Лавци“ е ставена во пробна функција, ЈКП. „Водовод“ – Битола како надлежен општински давател на услуга Ве известува…
Здружението на пезнионери од Битола заедно со Здружението на инвалитски пензионери и инвалиди на трудот од Битола почна со реконструкција на влезните скали кон Здруженијата кои беа руинирани. Сега се…

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани