Webp.net gifmaker

Директно

Лице вработено како технички персонал во битолска градинка е позитивно на КОВИД-19, потврдија од Центарот за јавно здравје за Апла.мк Во ОУ „Елпида Караманди“ се изведува комплетна реконструкција на санитарните јазли и целосно реновирање на тоалетите. Овој проблем беше еден од најгорливите за училиштето, во кое што настава посетуваат над 750 ученици. 

Деновиве масовно се чисти каналската мрежа во Пелагонискиот дел на Општина Битола, во околината на селото Логоварди, со средства од општината во висина од 205.000 денари.

Од фаза на забавување, заразата влегува во фаза на забрзување. За 7 до 10 дена ќе се знае дали ќе има промени на долгорочниот надолен тренд на КОВИД-19, вели во математичко статистичките анализи, редовниот професор од Техничкиот факултет во Битола, д-р Дејан Трајковски. Според него, ова е резултат на несоодветното оденсување на дел од граѓанте за време на Првомајските празници.

Уште еден битолчанец денеска е на листата на новозаболени од КОВИД-19 во државата.

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2020 АПЛА.мк. Сите права се задржани