Webp.net gifmaker

Директно

Беше вистинско доживување да се учествува во носењето на штафетата за 25 Мај-Денот на младоста, се присетуваат битолчани. Некои ја носеа само стотина до двесте метри, но споменот им острана врежан засекогаш. Не се знае колку точно, но голем е бројот на битолчани кои ја имале привилегијата во тоа време да бидат дел од поворката на штафетата на младоста во градот и околните села. Една од нив е и битолчанката Гордана Атанасовска која пред четириесетина гоидини беше меѓу младинците кои ја носеа штафетата.

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2020 АПЛА.мк. Сите права се задржани