2win800x200

Крфица

Една од значајните работи која го облагородува нашиот живот се луѓето кои ги среќаваме. Накои од нив остануваат цел живот, други се само минувачи низ него. Секој кој ,,влетал,, во…
Во Битола тешко се наоѓаат дреари, градежници, заварувачи, чувари на стари лица. Од друга страна пак, многумина ќе ви речат дека бараат работа.
-Имате ли проекти за проширување на хидросистемот за наводнување со кој можеби би се опфатиле сите земјоделски површини кои не се под хидросистемот, односно да зафати опсег на сите ниви…
Дали некогаш се прашувате себеси што е тоа што ве поттикнува да размислувате на некаков познат начин за Вас или само сте ,,во чудо,, кога некој размислува тотално спротивно од…
Луѓето сè повеќе се гладни за сигурни, навремени и корисни информации. Притисоците за повеќе канали и поголем избор се огромни. Како резултат на тоа, придужено со брзиот технолошки развој, се…
Своето државно правно постоење оваа земја може да го следи од 1944 година, до ден денес. Во тој голем период од 74 години таа развила свои политички, културни, правни и…
Постојано слушаме како треба позитивно да се размислува, колку ние сме ,,виновни,, за работите што ни се случуваат и како ние го креираме нашиот живот по наша мерка. Некаде прочитав…
Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ во Новаци Стевче Стевановски воедно е и претседател на Општинската изборна комисија во оваа општина, која е одговорна за законски спроведување на престојните претседателски избори. Жители на…
Општеството е збир на поединци, кои живеат на определен простор, во определено време, практикувајќи определена култура, споредувајќи определена слична свест односно психолошка слика за некои појави. Културата пак како еден…
Фантазиравте како деца?! Или сега преку вашите деца се сеќавате како и Вие кога бевте на нивна возраст често ,,заминувавте“ надвор од овој ,,реален свет“ преку своите мисли. Или пак…
Во континуитет основното, средното и високото образование се девалвирани, квалитативно и квантитативно. Квалитативно, според сите истражувања кои се достапни за јавноста фактите се поразителни и алармантни, додека квантитативно бројот на…
Недостигаат клучни моменти од љубовната приказна на битолските Ромео и Јулија за таа историски да биде потврдена.

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани