2win800x200

Крфица

Слушам како  сегашната опозиција обвинува за популизам и не можам да си поверувам на ушите. Филмот ми се враќа пред две и пол години во кабинетот на нашиот актер и…
Ектереното тестирање се укина. На Кембричот му се ближи крајот. И дел од учебниците во иднина ќе се менуваат. Но, ќе треба многу време образованието да се врати во колосек.…
Кога бев мала токму многу се раскажуваше низ Битола за филмскиот фестивал „Браќа Манаки“ што го доживувавме како голем настан. Препознававме дека се одржува по големиот огномет на битолското небо.…

МАРСОВЦИТЕ ДОАЃААТ

Септември 27, 2017
Во „Ноќта не вештерките“ во 1938 година, радио-драмата „Марсовците доаѓаат“ емитувана на една американска радиомрежа, предизвика паника, сообраќаен хаос, луѓето се дадоа во бегство, телефоните рикнаа, избија немири. Сите мислеа дека малите-зелени навистина слетале…
Кога бев дете учевме во школи каде ѕидовите беа обоени во сива и бела боја, таблите имаа дупки, прозорците лепени стакла, а вратите често заглавуваа. Седевме во стари клупи, столчиња…
Страница 33 од 33

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани