2win800x200

Крфица

По секој крај следува нов почеток, па така една промена повлекува друга и единствена константа на животот станува - ПРОМЕНАТА. И кога сакаме и кога не сакаме сѐ се менува…
Незаобиколна вистина е тоа дека на никого не му е грижа за нас толку, колку што нам ни е грижа за самите себе...... На прагот сме на 2020 година. И…
Ајде да говориме македонски јазик. Зошто? За да се преброиме колкумина од нас ја разбираат оваа реченица на Мисирков: „Јазикот јет средство, со које није познааме, шчо мислит, шчо осек’ат…
Со протести да, но не со камења и пцовки, се бара чист воздух! Битола диши отров воздух и секој граѓанин има неспорно право да бара здрава животна средина. И секоја…
Постои ли судбина? Дали ние сме одговорни за сѐ што се случува во нашиот живот или постои нешто што е однапред определено? Овие прашања се поставувале и се уште ќе…
Факт е дека воздухот во Битола не само што е екстремно загаден, туку е  и смртно загаден и фатален по здравјето на многу луѓе. А смртта не бира ниту партија,…
Ако сте од оние кои се повредени и неможат да простат, тогаш спаѓате во групата на луѓе кои несвесно влегуваат во улога на жртва така што ја држат ситуацијата во…
Некои луѓе се изненадени како некои други се однесуваат или ја толкуваат одредена ситуација. И тие вторите се чудат како првите гледаат на тоа. Се прашувате зошто е тоа така…

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани