Соопштенија

После серијата земјотреси кои ја зафатија Општина Битола на ден 09.01 и 10.01.2022 година, се повикуваат жителите на општината кои претрпеле штета, да поднесат барање за проценка на штета на…
По повод големиот христијански празник, Рождество Христово- Божиќ, УПОС при ЈП „Стрежево“ до верниците од православната вероисповед упатува честитка со желби за добро здравје, лична среќа, радост и бериќет во…
АД ЕСМ го поздравува фактот што РКЕ одлучи покачувањето на цената на електричната енергија да биде во минимални рамки и едноцифрено. АД ЕСМ претходно се согласи да ја продава електричната…
Jавното претпријатие „Стрежево“ од Битола на сите граѓани  им ги  честитаат  Новогодишните празници со желби за добро здравје, среќа и успех во Новата 2022 година 
Извршниот одбор на Здружението на пензионери под претседателство на Даница Петличкова, денес ја усвои програмата за работа на Здружението на пензиниери за следната година, истовремено и програмата за работа на…
ЈП Водовод известува  дека поради дефект на водоводната мрежа на ул. Мирче Ацев и ул. Кордун, утре ВТОРНИК 28.12.2021(вторник) ќе има прекин на водоснабдувањето за корисниците од овој дел на…
Советот за развој на Пелагонискиот плански регион го распишува следниот ЈАВЕН ПОВИК за избор на член во Советот за развој на Пелагонискиот плански регион – претставник од здруженијата. Основни критериуми…
На денешната седница на Извршниот одбот со која раководеше прeтседателката Даница Петличкова беа разгледани тековни прашања од работата на Здружението на пензионери од Битола. Исто така беше разгледана и информацијата…
АД ЕСМ Подружница РЕК „Битола“ повод 8. Декември, празникот Свети Климент Охридски, упати честитка до граѓаните кои го слават името и делото на големиот просветител и духовник. „Свети Климент останува светол…
ЗДРУЖЕНИЕТО НА ПЕНЗИОНЕРИ Им соопштува на своите членови старосни,семејни и војни пензионери дека уписот за свински половинки ќе започне на 10.11.2021 год.секој работен ден од 11.00 до 14.00час. Цената е…

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани