Соопштенија

Нова година и Божиќните празници се ближат,а најмногу на тоа се радуваат децата. Здружението на пензионери Битола денес им додели новогодишни пакети на децата од посебните паралелки во Општинското основно…
АД ЕСМ Подружница РЕК „Битола“ повод 8. Декември, празникот Свети Климент Охридски, упати честитка до граѓаните кои го слават името и делото на големиот просветител и духовник. „Свети Климент останува…
Извршниот одбор на Здружението на пензионери од Битола одржа онлајн седница  под претседателство на Томе Димитровски  на која беше одлчучено да дадат придонес во подобрување на здравствената состојба во градот…
Податоците од специјализираниот портал за следење на квалитетот на воздухот во Република Северна Македонија при Министерството за животна средина и просторно планирање, покажуваат значително намалување на концетрацијата на ПМ10 честички…
   На протестот на ВМРО-ДПМНЕ на кој партијата повика на обединување во одбрана и чест на партизаните кои ги подарија животите за денешната слобода во борба со фашистите, реагираше ОО…
Секторот аналитика и истражување на ОО СДСМ Битола изготви анонимна анкета за општата информираност на граѓаните за превентивните мерки против ширењето на коронавирусот, која беше дистрибуирана преку социјалните мрежи изминатите…
ЗДРУЖЕНИЕТО НА ПЕНЗИОНЕРИ  Им соопштува на своите членови старосни,семејни и воeни пензионери дека уписот за свински половинки ќе започне на 10.11.2020 год.секој работен ден од 11.00 до 13.00час. Цената е…
АД ЕСМ подружница РЕК „Битола“ на сите граѓани им ја честита 76- годишнината од ослободувањето на Битола, уште еднаш укажувајќи на придобивките од НОБ, да живееме во сопствена и слободна…
С О О П Ш Т Е Н И Е Здружението на пензионери Битола ке врши запишување и уплата на свински полутки за сите заинтересирани пензионери- членови на Здружението на…
Во изминатиот период, после отстранувањето на дел од градежното скеле на објектот на Офицерскиот дом, битолчани можеа да посведочат на новиот изглед на овој, навистина импозантен објект. Меѓутоа реакциите по…
  Поради дефект на пумпните агрегати за испорака на вода во село Брусник, се информираат мештаните дека до понеделник ќе имаат повремени прекини во водоснабдувањето, но никако нема да бидат…
Извршниот одбор на Здружението на пензионери од Битола на денешната седница разгледа неколку прашања од животот и работата на пензионерите. Информација за спроведената анкета за изработка на социјална карта поднесе…
Поради дефект на водоводна цевка, околу која има кабел за електрична енергија, непристапност до истиот, а неопхопдна е и дополнителна интервенција од друга компанија како и добра видливост, има прекин…
Работна посета на хотелот Молика и ски центарот Копанки беше реализирана во текот на викендот од страна на генералниот директор на АД ЕСМ, Васко Ковачевски и претставници на РЕК Битола,…

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани