Соопштенија

При изведба на градежни работи, направен е дефект на водоводната мрежа на ул.„Драгорска“. ЈКП„Водовод“ во рамките на своите активности и обврската да испорачува безбедна вода за пиење презеде активности за т.н.…
Известување Се известуваат сите корисници на услугите на ЈКП “Водовод” - Битола дека поради летниот период како и минатогодишната пракса, сметките за потрошена вода за месец jуни и jули се…
На музика па Олабај! На театар па Олабај! ...Се креативните пакети кои ги надополнуваат и промовираат програмите на меѓународните фестивали во Битола, обезбедувајќи дополнителна програма што ќе ги анимира и задржи гостите…
Со цел, подобрување на водоснабдувањето кај корисниците што припаѓаат во висока и средна зона ( на повисоките места од градот), изведена е реконструкција на водоводната мрежа на цевковод ЖЛЦ ф-500. Поради…
Младите од рурална Пелагонија ставија цени на своите иновативни производи! Работејќи на финализација на бизнис плановите, во рамките на проектот FAST FORWARD, 15 млади ги презентираа своите претприемнички идеи и…
АД ЕСМ Подружница РЕК„Битола“ го честита Денот посветен на Св. Кирил и Методиј, сесловенските просветители кои со својата животна посветеност и дела постигнаа неверојатен цивилизациски напредок, не само македонската писменост,…
С О О П Ш Т Е Н И Е ! Се известуваат пензионерите од Општина Битола, Новаци и Могила – членови на Здружението на пензионери Битола, дека во мецес…
Корисниците на водни услуги на ЈКП „Водовод“- Битола кои имаат заостанат долг за вода и тоа; по основ на тужени, редовни сметки и фактури за сите физички и правни лица…
С О О П Ш Т Е Н И Е ! Се известуваат пензионерите од Општина Битола, Новаци и Могила – членови на Здружението на пензионери Битола, кои се заинтересирани…
Општина Битола, го објави јавниот повик за доделување на финансиски средства од буџетот на општината на спортски клубови, спортски здруженија и спортисти за 2023 година. Финансиската поддршка согласно програмата за активностите во областа…
На 22.04.2023 година во Битола се случи третата работилница во рамки на проектот „FAST FORWARD“ на тема: ДОНЕСУВАЊЕ ОДЛУКИ И ДЕЛОВНО ПЛАНИРАЊЕ - ПАЗАРНА ВАЛИДАЦИЈА НА БИЗНИС ИДЕИ. Преку алатките…
Во холот на НУУБ "Св. Климент Охридски" - Битола, на ден 24.04.2023 година (понеделник) во 11.30 часот ќе биде поставена изложба на 100 книги, стари 100 години од фондот на…
Членови на Здружението на пензионери од Битола 21 март, Денот на пролетта, го одбележаа со еколошка акција чистејќи неколку локации низ градот. Тие од уличен смет го исчистија просторот околу…

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани