Webp.net gifmaker

Директно

По објавите на Апла за ноќното диеење на млади моторџии низ битолските улици, овој пат жители од зградите во близина на ОУ "Кчимент  Охридски" ни пратија снимки.

Иако во повеќето училишта учебната година на први октомври ќе почне без физичко присуство на учениците, училиштата во Општина Битола значително ги подобрија условите за настава. Во градот нема училиште каде во изминатиот период не се изведуваа реконструктивни зафати. Се санираа тоалети, покриви, фасади, се обновуваа спортските терени, се менуваа врати и прозорци, се попрваа, тавани, кабинети... Според податоци од Општината, во инстраструктурни зафати оваа локална власт во 11 основни и 5 средни училишта за три години вложи 13 291 930 денари или 221 532 евра.

Пандемијата целосно ни го промени животот. Овој први септември за првпат не заѕвони училишното ѕвонче. Прва генерација првачиња на овој први септември не седнаа во клупите....Шестоодделенците не се запознаа со новите наставници... Средношколците од прва година ни со новите другари, ни со професорите, ни со училиштето...

Се појави дефект на водоводна мрежа на потегот од Царински терминал до граничниот премин Меџитлија, соопштија од Јавното претпријатие „Водовод“. Поради ова, прекин во водоснабдувањето одреден период ќе има од село Кравари до Грчка граница. Екипите на ЈКП Водовод се на терен и работат на отстранување на дефектот и најбрзо нормализирање на водоснабдувањето, велат од Претпријатието. 

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2020 АПЛА.мк. Сите права се задржани