2win800x200

Крфица

Вие не сте вашето минато, Вие не сте она што ви се случило, Вие не сте вашето однесување, Вие не сте вашите порази и триумфи. Вие сте она што сте…
Многу е интересно кој се денес милува да се грижи за културните вредности и да биде локал патриот. Родениот град се сака со дела, со борба, со вложување, а не…
Пишува: д-р Александар Литовски, исторчар
Пишува: д-р Александар Литовски, историчар
Пишува:  д-р Александар Литовски, историчар 
Неколку ексклузивни и вредни податоци за социјална историја на Битолскиот санџак. Малкумина знааат за тоа дека Битола на пример, во 1890/91 година имала 40 казина-меани, во Буково и Трново две…
Воведувањето на вонредна состојба поради пандемијата со корона вирусот и прекинувањето на редовниот наставен процес, пред нас како општество и како образовен систем стави нов предизвик да се реорганизираме и…
 Постојат луѓе кои секогаш можат да кажат што би направиле со некоја ситуација која не е нивна, и не ја преживеале во тој контекст. Точно знаат како би реагирале да…
Пишува: д-р Александар Литовски, историчар

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани