Webp.net gifmaker

Крфица

Ако сте од оние кои се повредени и неможат да простат, тогаш спаѓате во групата на луѓе кои несвесно влегуваат во улога на жртва така што ја држат ситуацијата во…
Некои луѓе се изненадени како некои други се однесуваат или ја толкуваат одредена ситуација. И тие вторите се чудат како првите гледаат на тоа. Се прашувате зошто е тоа така…
Сте ние кои живееме овде, а и сите кои заминаа надвор, се горди на родниот град. Кажуваат дека имаат прекрасен Широк Сокак, убав Пелистер, супер Шеталиште, многу клавири, конзулати, гостопримство,…
Комфорна зона - звучи познато? Се почесто се експлоатира овој поим во контекст на нејзино напуштање за подобар живот. Можеби сте добиле впечаток дека тое е нешто што Вас ви…
Дали сме за ЕУ? Доручекот в хотел ќе не издаде. Не сме! Мојот драг Чепреганов вели дека многу од работите се запишани во нашата колективна меморија. На пример ГЛАДОТ кај…
По завршувањето на секое мое предавање, учесниците пополнуваат фидбек кој е анонимен. Kако се менува мојот пат, така и темите кои ги бараат се менуваат. Читајќи ги повратните информации забележав…
Здравомислечкиот и образуван свет, во последниве дни се соочи со највеликолепниот изблик на совремниот фашим на балканските простори по Втората светска војна и колежите при распадот на Југославија. Имено пред…
  Очи вистина не гледаат повеќе...остана да видиме душа дал ќе преживее!  Кога се думав како општествено-политичката ситуација да ја коментирам во форма на колумна, а да нема политичка ,т.е партиска…
Во последното столетие од особен политички интерес на Балканот е една научна гранка, а тоа е историјата. Навидум ќе си помислите дека државите вложувале во неа, ја развивале, ја унапредувале…

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани