2win800x200

Крфица

пишува: Александар Литовски
Јас сум од Битола. Роден и растен тука. Можеби Вам тоа не Ви значи, ама мене – МНОГУ ! Горд сум на мојот град, од многу причини за кои можам…
Почитуван мој жаргон битолски, Го пишувам ова мое писмо за да ти се заблагодарам за с`е што направи за мене и од мене, да ти се заблагодарам за твојата дарежливост…
Пишува: Александар Литовски
Минато време... Еден убав сончев ден многу одамна, се собрале  граѓаните на Вавилон, па заеднички и сложно, се договориле да изградат некој многу голем објект, некоја многу висока градба -…
Пушува: Александар Литовски
Пишува: Александар Литовски
Стојан: “Учи ме мајко, карај ме,                како да ја земам Лиљана,... ” Мајката: “Направи чешма шарена,                  сите другарки ќе дојдат,                  белки и Лиљана ќе дојде” Епилог: Стојан…

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани