Денес

  Министерството за здравство информира, согласно податоците од Институтот за јавно здравје:
Метеорскиот дожд Персеиди набљудуван на небото над Големо Езеро на Пелистер е вистинска атракција.
На денешен ден,14 АВГУСТ 1900, во селото Герман, Леринско, Егејскиот дел на Македонија, роден е Богоја ФОТЕВ, припадник на македонското националноослободително и комунистичко движење и учесник во Антифашистичката војна во Вардарскиот дел на Македонија. Во напредното комунистичко движење од пред Втората светска војна.
На денешен ден, 14 август 2008, во Битола почина Пецо ГУДОВСКИ, припадник на македонското националноослободително и комунистичко движење и учесник во Антифашистичката војна во Вардарскиот дел на Македонија.
  Почнувајќи од понеделник граѓаните освен сертификат за вакцинација, или потврда за примена една доза вакцина, во угостителски објекти и на други локации опфатени со мерките, ќе може да влезат…
Во рамките на проектот „Поддршка на изборните реформи во Северна Македонија“, проект на Швајцарската агенција за развој и соработка - СДЦ, а спроведуван од фондацијата ИФЕС и НМСМ, денеска во…
Во овој четврт бран на КОВИД-19, во Битола се уште нема широка трансмисија на вирусот, кој засега се пренесува во семејни кластери, велат од Центарот за јавно здравје. Во моментот…
      Министерството за здравство информира, согласно податоците од Институтот за јавно здравје:

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани