Денес

Стотици цртежи со висок уметнички квалитет изработени од младиот талентиран Евреин од Битола, Гастон Гамлиел, денес на 80 годишнината од депортацијата на Евреите, битолското семејството Нашоку му  ги предаде на…
  Блок 3 на РЕК Битола попладнево е исклучен од мрежа заради сервисни активности на опремата во постројката. Интервенцијата се реализира во период кога временските услови и производствениот план на…
На чествувањето по повод 80 годишнината од депортацијата на над  3000 битолските Евреи во логорите на смртта денеска не дојдоа претставници на Амбасадата на Бугарија во Македонија, ниту пак од…
Дека најсилна е еманципацијата на жената преку работата потврдуваат Виолета Петковска и Јасмина Мановкса, кои своите работни места во РЕК Битола ги делат со мажи. Специфичните работни услови во најголемиот…
На денешната седница на Советот на Општина Битола на која на дневен ред беа Годишниот извештај и Завршната сметка на Општина Битола за 2022 година, опозициската СДСМ обвини дека оваа…
Битолскиот суд денеска го уважи предлогот на Основното јавно обвинителство Битола и изрече забрана за вршење на ископ на подрачјето на Задбрдо, како дел од локалитетот Влахо, општина Новаци, од…
Топловодот од РЕК до Битола на чекор до улицата Индустриска. Цевките поминаа под реката Драгор за што беше изведен уште еден специфичен зафат.
АД ЕСМ и ЕЛЕМ ТУРС реализираа уште една активност од Планот и Програмата за зимската туристичка сезона.

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани