Денес

Пандемијата, повеќе од една година спречи голем број млади парови да ја споделат својата среќа со најбилските и пријателите. За првпат по забраната, министерот за здравство, Венко Филипче, иако со…
Полицијата пресече меѓународен канал за транспорт на наркотични дроги од Република Албанија кој минувал низ Македонија, а дрогата како крајна дестинација се носела во Грција. Вчера Одделот за криминалистичка полиција,…
Од 1807 пријавени граѓани, денеска во Регионалниот вакцинален центар во Битола вакцината ја примиле 1422. За ревакцина од 180 закажани, втора доза примиле 177, додека тројца не дошле на ревакцинација…
Демонстирајќи општествена одговорност и несебична поддршка за здравствените установи во државата, Mozzart уште еднаш ја потврди својата солидарност, хуманост и одговорност.
Васко Ковачевски, долгогодишен истакнат член и функционер на ОО СДСМ Битола е избран за член на Извршниот одбор на Социјалдемократскиот сојуз на Македонија.
Емилија Костурска, заменик градоначалник на Битола, Васко Ковачевски генерален директор на АД ЕСМ, Васко Колевски и Рула Чаламани од СДММ се избрани за членови на новиот ЦО на СДСМ, потврдија…
Сите граѓани над 40 години од градовите низ Македонија кои се пријавиле за вакцина до 30 април, во наредните три дена ќе добијат термин за вакцинација, најави министерот Венко Филипче

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2020 АПЛА.мк. Сите права се задржани