Денес

Мислевме дека големите дневни броеви се веќе минато за Битола, но денешните 31 новодијагностицирани нé опоменуваат дека можеби не е така. Денеска убедливо е пробиена надолната линија на трендот (портокаловата…
АД ЕСМ потпиша договор за реализација на проектот Топлификација на Битола, Новаци и Могила, кој во првата фаза чини 34 милиони евра. Економскиот оператор RBA Конзорциум набрзо ќе почне со…
Како заокружување на проектот за комплетна изградба на улицата Крушевска република, во тек е поставувањето на нова водоводна мрежа на оваа улица, во вредност од околу 2 000 000 денари,…
Се изведуваат завршните активности од реконструкцијата на улицата ,,Рузвелтова" во вториот крак пред Поштата во Битола. Откако беа поставени клупи, сега улицата се разубавува со цвеќиња, а посадени се и…
23-годишниот битолчанец Кристиан Стојани на денешната “Трка за независност” на 5 километри  го освои 2 место со време 17:24. На патеката, која натпреварувачите ја прогласија за една од најтешките на…
Битола е подготвена за најголемиот спортски настан кој ја очекува на 12 септември, а тоа е третото издание на трката „Трчај бе“. Оваа трка за толку крата историја од само…
Градинката "Снегулка", клон на ЈОУДГ "Естреја Овадија Мара", е петти објект со целосно променет лик, комплетно бојадисан  и темелно лакиран паркет после 23 години. Влагата и мувлата во градинките каде…

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани