Webp.net gifmaker

Крфица

Минато време... Еден убав сончев ден многу одамна, се собрале  граѓаните на Вавилон, па заеднички и сложно, се договориле да изградат некој многу голем објект, некоја многу висока градба -…
Пишува: Александар Литовски
Стојан: “Учи ме мајко, карај ме,                како да ја земам Лиљана,... ” Мајката: “Направи чешма шарена,                  сите другарки ќе дојдат,                  белки и Лиљана ќе дојде” Епилог: Стојан…
Пишува: Александар Литовски
“Наведната глава, сабја не ја сечи” (Македонска народна поговорка- Има голема вистина во оваа поговорка. Главата е физичка димензија, и неа само “сабја” може да ја пресече. Но, со наведнатата…
Пушува: Александар Литовски
“Кога го прашале сиромавиот што сака да јаде, леб или млеко, тој им рекол: – Попара !”. (Народна мудрост) Цел живот живееше сам на врвот од еден рид, и цел…
“Еден музичар мора да прави музика, еден сликар мора да слика, еден писател мора да пишува, ако сака на крајот да биде во мир со самиот себе” Абрахам Маслоу Можеби…

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани