Webp.net gifmaker

Крфица

Пишува: Александар Литовски
Љуби го непријателот, како ближниот свој. Евангелие по Јован. Во најтемните делови на морскиот свет, на дното на морињата и океаните, испикана меѓу живописните гребени и корали, својот невидлив живот…
Пишува: Александар Литовски
Зборот “ОБРАЗОВАНИЕ”, започнува со “ОБРАЗ”. Лексички, зборот ОБРАЗОВАНИЕ не може без зборот ОБРАЗ, но во метафизичка или онтолошка смисла на зборот, може едно без друго. Административното и дополнителното образование во текот…
Пишува: Александар Литовски
Во својот работен кабинет, големиот Ф. М. Достоевски имал приватна библиотека со преку четири илјади наслови, но само две книги секогаш се наоѓале на неговата работна маса: “Библијата” и “Дон…
 Пишува: Александар Литовски
Во последно време се почесто се зборува за личниот развој. Некои од луѓето свесно одлучуваат да чекорат по тој пат, додека другиот дел сметаат дека тоа не е толку атрактивно.…
2021 година кога мислевме, се надевавме, дека со тоа што дојде оваа најочекувана година, ќе завршат нашите маки со ковидот. Не! Можеби само почнавме поинаку да гледаме на пандемијата, да…
  Пишува: Александар Литовски

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани