Крфица

Битолскот вилает своевремено бил една од најголемите житници на територијата на Османлиската империја. Градот Битола как вилаетски центар, особено во втората половина на деветнаесететиот и првата деценија на дваесетиот век…
Пишува: Александар Литовски
Ако новинарите не го „измислеа“ земјотресот во Битола, се прашувам за што ќе пишуваа цела вечер до сабајле? Си најдоа тема да останат без сон до утро, да шетаат по…
Пишува: Александар Литовски
Александар Литовски
Пишува: Александар Литовски
Пишува:Александар Литовски

Историја и визија

Ноември 28, 2021
Пишува: Александар Литовски

Обезмозочување

Ноември 21, 2021
Пишува: Александар Литовски
Пишува: Александар Литовски

Апеирокалија

Ноември 07, 2021
Пишува: Александар Литовски
Пишува: Александар Литовски

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани