2win800x200

Крфица

Афоризми Најтешко се плови во море од долгови. За грешките наши – поколенијата ќе платат. На човекот му е наследно – да измајмунисува. Хумореска ВОЕНИ РЕЗЕРВИ Тој не чуваше кокошки,…
Пишува : проф.д-р Александар Литовски 
„Ете една од многуте случки кои се случуваат во Медицинското училиште во Битола Др"Јован Калаузи" на чело со директорката  која што проблемите како овај ги притајува и не реагира, а…
Пишува: проф.д-р Александар Литовски
Афоризми Ми велат дојди утре, а не ми кажуваат кое утре. Графитите по зидовите се слики за нашите неприлики. Си правеше кариера, со рушење бариера по бариера.     Хумореска…
Пишува: проф. д-р Александар Литовски
Главни одлики на наставничката професија кои ја прават да биде една од најблагородните професии во светот се: одговорноста и посветеноста. Одлики, од кои произлегуваат како „Грозд“ техника, сите други воспитно-образовни…
Пишува: проф. д-р Александар Литовски
Пишува: проф. д-р Александар Литовски
Афоризми „Тешко на државата во која има повеќе банди од колку бандери.“ „Не е важно каде се пука, ние пукнуваме од страв.“ „На некои улици им го менуваат името, заради…
Пишува: проф. д-р: Александар Литовски, 

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани