Крфица

Видовме и потврдивме дека онлајн наставата не е иста како наставата со физичко присуство. После пандемискиот период, се чувствува животот во училиштата, училниците и училиштните дворови, нели, како што доликува.…
Пишува: проф. д-р Александар Литовски
Пишува: проф. д-р Александар Литовски
6 декември 2022, Босански Петровац Простата и строга историска нарација на жените во 20 век е „исткаена“ од две нитки: на трудот и војните. Масовното вработување во индустриското производство, двете…
Пишува: проф. д-р Александар Литовски

CANES BELLI

Декември 04, 2022
Пишува: проф.д-р Александар Литовски
пишува: проф. д-р Александар Литовски
Пишува: проф. д-р Александар Литовски
пишува: проф. д-р Александар Литовски
Во македонскиот јазик, веќе неколку години, активно и зачестено, присутна е секојдневната употреба на англизмите. Ги употребуваме сите, но, најмногу учениците и помладиот свет. На што се должи прекумерната употреба…
пишува: проф. д-р Александар Литовски
„Гости сме на земјата“ - велеше Иљко, дофрли некој пред години во Клубот на уметници (театарскто бифе) на Битолски театар. На 4-ти Ноември, денот на ослободувањето на Битола се крена…

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани