Webp.net gifmaker

Крфица

  Низа години, од оваа перспектива декади, сум говорела за еснафот и еснафското кое ретко кое населено место го има во Македонија, дотолку повеќе што тое е белег на есенцијалната…
Изминативе години, некако се добива впечаток дека најкористени зборови во политиката, медиумите и општо, во секојдневното општествено функционирање се демократијата и плурализмот. Термини кои се наметнаа како потребни однос пожелни…
  И кабастиот отпад се чисти, само пријавете локација да не Ве промашат! Можеме од почеток,таков е редот. Некој тивко праша: “А зошто толку многу еколошки акции сега и секаде?“. Па прво…
Бев, видов, слушнав!
Пред почетокот на Филмскиот фестивал „Браќа Манаки“, домакинот во Битола, Центарот за култура на својата фејсбук страница објави поштенска марка со ликот на Милтон Манаки кој била пуштена во употреба…
На свила се печатени дел од артефактите во Спомен куќата на Татарчеви со цел да бидат подолготрајни. Свилените експонати се помал дел од над 70 архивски материјали кои ја красат…
Да се биде лидер потребно е да се исполни еден услов. Да се биде човек кој ќе ги препознае и искористи сопствените моќи и потенцијали да влијае на себе, а…
Илинден за мнозина е само бројка и неработен ден, за една друга мнозина Илинден е избликот на „македонштината“, за трети Илинден се спомениците и говорите на политичарите, знамињата, национал шовинистичките…
Баирчани чекале да се стемне за баба Цена и Таца да излезат на улица, да седнат на камењата и да кажат што разбрале преку ден. И така до утредента слушнатото…
Една од значајните работи која го облагородува нашиот живот се луѓето кои ги среќаваме. Накои од нив остануваат цел живот, други се само минувачи низ него. Секој кој ,,влетал,, во…

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2020 АПЛА.мк. Сите права се задржани