2win800x200

Шо рече

 

 ФК Пелистер ги известува своите симпатизери, навивачи, љубители на фудбалот и граѓани на Битола дека новата трибина на стадионот „Петар Милошевски“ го помина техничкиот прием и целосно е безбедна и функционална.

Денес директорот НП Пелистер,  Осман Шукриу, потпиша договор со фирмата изведувач на Адреналинскиот парк, кој се спроведува во рамките на Проектот АВАНТУРА ПРЕКУ ГРАНИЦИ, информираат од НП Пелистер

Поради дефект без парно затоплување остана дел од објектот на градинката „Естреја Овадија Мара“ во населбата Стрелиште во Битола каде покрај клонот „Колибри“ со 120 деца, на вториот кат потстанар е подрачното училиште „Тодор Ангелевски“ со 60 ученици. Директорката Лидија Тфирст Митревска вели дека ја известила општината веднаш кога се појави дефектот на системот, но се уште ништо не е преземено, па училниците од подрачното училиште се без затоплување, а постои опасност целосно без парно да останат и децата во занималните.

Измените во програмата за животна средина која се најде пред Советниците на пoслeдната седница на Советот, отвори дебата за тоа што е направено во последната година откако мнозинството го предводи ВМРО ДПМНЕ со Поинаку. Од  СДСМ обвинија дека нема реализација на ниту ден капитален еколошки проект од оние кои беа ветувани во предизборието за подобрување на животната средина, а  Буџетот предвиден за оваа програма е помал отколку на претходната локална власт предводена од СДСМ. 

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани