Webp.net gifmaker

Вилает

Четворица студенти од ФИНКИ во рамки на предметот Медиуми и комуникации направија истражување за јавното зеленило во град Битола. За таа цел беше спроведена анкета која траеше 5 дена, а…
Вчерашниот регистриран случај, носител на коронавирус, бил асимптоматски, немал клиничка слика на КОВИД19, што е загрижувачки фактор за здравствените власти. За ова денеска разговараа членовите на Општинскиот кризен штаб на…
Постојатното поткопување од атмосферските води и повремените оштетувања, го срушија потпорниот ѕид  на ул. „Девеани“, кој им падна во дворовите на жителите на дел од оваа улица.
Во време кога сите матурски прослави се откажани заради пандемијата предизвикана од коронавирусот, Матурантите од СОУ „Јосип Броз - Тито“ од Битола, ја покажаа својата креативност преку едно интересно видео,…
  Сто ученици од материјално необезбедени семејства во Општина Битола, кои поради недостаток од дигитална опрема, во услови на пандемија од коронавирусот, не се во можност редовно да ја следат…
Заклучно со денес во Центарот за јавно здравје во Битола земени се брисови од вкупно 320 лица за КОВИД-19. Од нив,  кај 270 се земени по епидемиолошка анкета, а кај…
На денешната седница на Влада донесена е  одлука за ограничување на движењето на граѓаните на територијата на целата држава за време на првомајските празници. На 1, 2 и 3 мај, односно…
Санкционирање на граѓаните кои не носат маски на затворени и отворени јавни места каде нема можност да се одржи физичка достанца од 2 метри уште од овој вторник ќе му…
Утре Македонското научно друштво од Битола слави 60 години од основањето. Имено, на 25. април 1960 година во Битола е формирано најстарото македонско научно друштво кое основачите го именуваа како…
Националниот парк „Пелистер“ на својата фејсбук страница објави прекрасни фотографии од Големо Езеро на Пелистер направени од познатиот битолски фотограф Петар Ставрев.  Во услови кога важи забраната за движење во…
НА ДЕНЕШЕН ДЕН, 22 АПРИЛ 1945, кај Славонска Пожега, Хрватска загина Јонче ЃОРЃИЕВСКИ, припадник на македонското националноослободително и комунистичко движење и учесник во Антифашистичката војна во Вардарскиот дел на Македонија.
Регистрирани се 48 излекувани пациенти во земјава. Од нив 6 пациенти од болничко лекување и 42 кои се лекуваа во домашни услови. Во ГОБ „8 сетпември“ почина пациент од Скопје…
Професорот по македонски јазик и литература Александар Адамовски со својот мобилен телефон го „улови“ изгревот и залезот на сонцето за време на празничните денови и фотографиите ги сподели со нашите…

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2020 АПЛА.мк. Сите права се задржани