2win800x200

Вилает

Засега нема проблеми во процесот на згрижување на деца во градинките на ЈОУДГ "Естреја Овадија Мара", ја информирала градоначалничкатa Наташа Петровска, директорката на установата, Лидија Тфирст Митревска. 
Од ЈП „Водовод“ информираат дека интензивно работат на дефектите кои се појавија во водоводната мрежа на улицата „Димитар Илиевски Мурато“ во Битола. Поради оваа состојба изменет е сообраќајниот режим на…
Поради дефект на водоводната мрежа на улицата "Димитар Илиевски Мурато" во центарот на Битола, овој продолжен викенд, (сабота, недела и понеделник) ќе има промена на сообраќајниот режим.
Во должина од 2700 метри се чисти коритотот на реката Шемница по течението во атарот на селото Црнобуки. Работите ги изведува  водостопанското  претпријатие „Битолско Поле“, по договорот склучен со Општина…
На денешен ден, 6 октомври 1943, убиен е Трајан Белев-Гоце,  истанат припадник на македонското националослободително и комунистичко движење и учесник во Антифашистичката војна во Вардарскито дел на Македонија
Два нови големи дефекти се појавија утрово на водоводната мрежа, едниот на патот кон РЕК Битола, помеѓу селата Трн и Карамани. Другиот кон Кромберг&Шуберт. Екипите на ЈКП Водовод се веќе…
  Денес на регионот за ЈЗУ Центар за јавно здравје- Битола се потврдени 7 нови случаи на COVID-19:
На првиот училиштен ден, градоначалничката Наташа Петровска го посети ОУ „Коле Канински“, каде го следеше текот на спроведувањето на протоколите за изведување на настава со физичко присуство за учениците од…
Оригинални македонски носии со фасцинантни декорации на везови и бои, кошули, свилени марами, накит и над 200 предмети се изложени во Дубровачки музеи – Етнографски музеј Рупа во Дубровник, Хрватска.…
    Денес на регионот на ЈЗУ Центар за јавно здравје- Битола потврдени се 11 нови случаи на COVID-19:
На денешен ден 26 септември 1970 година, воСкопје  почина Петар (Пецо) БОЖИНОВСКИ-Кочо, припадник на македонското националноослободително и комунистичко движење и учесник во Антифашистичката војна во Вардарскиот дел на Македонија.
 Со нула новодијагностицирани и 3 затворени случаи (сите оздравени) денеска во Битола, бројот на активни случаи бележи благо поднамалување (зелената линија на првиот дијаграм), наведува во својата математичко статистичка анализа…
На денешен ден точно пред 14 години, во 2006 година, почина великанот на македонскиот пишуван збор, романописецот, раскажувач и поет Петре М. Андреевски (1934-2006). Неговото почивалиште се наоѓа во родната…
Во Општина Новаци организирана настава со физичко присуство ќе има во ООУ „Славко Лумбарковски“ за учениците од четврто и петто одделение, и во ПУ с.Бач за учениците од шесто до…
    Денес на регионот на ЈЗУ Центар за јавно здравје- Битола потврдени се 7 нови случаи на COVID-19:

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани