Webp.net gifmaker

Вилает

Општина Битола и „Ротари клуб Битола“ потпишаа договор за донација и комплетна санација на чешмата во комплексот „Офицерски дом“ Битола. На санацијата и претходи изработка на основен проект, по кој…
Изминатиов период во Битола група ентузијасти од Здружението „Калидус“ снимија четири едукативни и забавни видеа на тема „Медиумската писменост на социјалните мрежи“. Оваа современа тема во сценаријата е обработена низ…
  Денес се одбележува Светскиот ден на енергетска ефикасност, а по тој повод Општина Битола презентираше дел од проектите во кои е имплментирана енергетската ефикасност
НУУБ „Св. Климент Охридски“ – Битола  е дел од регионалната мрежа на хортикултурни библиотеки, концепт кој што вклучува  запознавање, користење и практична апликација на знаења и литература од областа на ботаника, уметноста, како и…
Министерството за култура на Република Северна Македонија одобри три проекти за 2021 година за кои што аплицираше Уметничкиот совет на ДЛУБ . 
Здружението на пензионери од Битола денеска одржа состанок со претседателите на месните заедници, со почитување на мерките за заштита од ковид-19. На оваа работна средба беше разгледан предлог извештајот за…
Битолскиот театар годинава од Министерството за култура доби поддршка за 4 премиери и еден фестивал. На сцената оваа година ќе бидат поставени претстави според  делата Шекспир, Брехт,  Нушиќ. 
Започнаа градежните активност за санација на патот до битолското село Буково, откако најнапред ќе се  изгради колекторскиот систем во опфат од излезот на населбата Буковски ливади до селото  во должина…
Две градежни парцели кои сега се во рамките на Индустриската зона Жабени да се отстапат на Владата за формирање индустриска  зона  на државно ниво, со што инвеститорите на ваков начин…
За пожарникар потребно е срце и голема љубов кон професијата, вели командирот на Територијалната противпожарна единица од Битола Костадин Поповски, кој по 39-годишен работен век на полето на заштитата на…
Девојката со портокалова марама“ е роман во кој битолчанката Сања Поповска преку ликови од имагинацијата ја наслика вистинската борба на лицата со мултиплекс склероза. Книгата беше објавена неодамна, а авторката…
Поради најавата од Управата за хидрометереoлoшки работи за пообилни врнежи од снег и минусни температури кој ќе преовладуваат за престојниов викенд, КЈП "Нискоградба" - Битола, апелира  возачите да го прилагодат…

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани